De grootte van het aquarium

De vorm van het aquarium

De vorm van het aquarium en de zuurstofbehoefte

De standplaats

Het materiaal
 

De vorm van het aquarium

 

Buiten de grootte van het aquarium zijn er ook veel vormen van aquaria. Vroeger kenden we alleen maar het rechthoekige huiskameraquarium, maar tegenwoordig zijn er veel vormen. Vierkante, driehoekige, zuilvorminge, pramidevormige en zelfs bolvormige aquaria op piëdestals zijn slachts een greep uit wat je in de beter gesorteerde aquariumsspeciaalzaken kunt kopen.
De vorm van het aquarium is een kwesie van smaak. De klassieke vorm; rechthoekige-aquaria zijn bijvoorbeeld veel goedkoper dan de piramidevormige. Niet elke vis kan in elk type aquarium worden gehouden. Bijvoorbeeld de labyrintvissen, ze komen regelmatig bovenwater om te ademen. Ze hebben de beschikking over een orgaan (het labyrint) zodat ze uit het atmosfeer zuurstof kunnen opnemen. Alleen de kieuwademhaling voor deze vissen is niet genoeg, dus soms moeten ze boven water lucht gaan happen. Is het waterpeil te hoog dan komen ze in ademnood.
Visjes die snel en veel zwemmen (de meeste scholenvissen) voelen zich prettig in langgerkte aquaria. in een smal zuilaquarium kunnen ze geen baantjes trekken en worden ze in hun natuurlijke gedrag gehinderd. Een aquarium zoals de rechthoekige is makkelijker schoon te maken dan een aquarium die boven smaller is dan onder.


Hieronder staan 2 aquaria

Copyright © 2007-2008 Tropische-Aquariumvissen

 

Advertentie

Aqua - Top

Ga naar De GaveSite Toplijst en stem voor deze site!!!