De grootte van het aquarium

De vorm van het aquarium

De vorm van het aquarium en de zuurstofbehoefte

De standplaats

Het materiaal


 

 


De standplaats

 

Een aquarium verplaatsen is niet goed voor de vissen en voor het aquarium zelf. Kies daarom een standplaats uit waar het aquarium jarenlang kan blijven staan.
Let hierbij op een aantal dingen.
Directe inval van zonlicht ontstaat altijd algvormingen. Soms ontstaan de algen alleen maar tegen de ruiten, maar de kans is groot dat er zwevende algen gaan ontwikkelen, die je aquarium snel tot een ondoorzichtige en groene watermassa maken. Een donkere plaats is daarom het beste. De verlichting kun je regelen door kunstmatig licht, dat heeft in de meeste gevallen de voorkeur boven natuurlijk licht. Een mooi aquarium in een donkere of misschien wel saaie hoek in je huis wat gezelliger of mooier maakt.
Een aquarium mag nooit bij ramen of deuren staan. De vissen schrikken vaak van dichtslaande deuren (sommige vissoorten kunnen ter plekke dood schikken). En de kou van buiten (open ramen) heeft een negatief effect op het aquariumwater.
Aquaria zijn zwaar, dus ga na of de ondergrond stevig genoeg is. Een leeg aquarium is al best zwaar en als het gevuld is met water en grind is het nog veel zwaarder. Er zijn aquariumonderbakken te koop die speciaal gemaakt zijn om het gewicht jarenlang kunnen dragen. Ook een zwaar massief eiken dressoir, een dekenkist of een gemetseld onderstel zijn goed. Houd er ook rekening mee dat de bedraging, pomp(en) en het voedsel een opbergplaats nodig hebben. Een aquarium moet altijd waterpas staan, dus ga na op het oppervlak waar je het aquarium wilt neer zetten ook recht is. Leg tussen het onderstel en het aquarium altijd een laagje piepschuim, zelf bij kleinere bakjes, dan wordt de druk zo goed mogelijk verdeeld en is de kans dhet aquarium op een dag door drukverschil scheurt minimaal.

Copyright © 2007 Tropische-Aquariumvissen

 

 

 

Advertentie

Aqua - Top

Ga naar De GaveSite Toplijst en stem voor deze site!!!