De grootte van het aquarium

De vorm van het aquarium

De vorm van het aquarium en de zuurstofbehoefte

De standplaats

Het materiaal


 

 


De grootte van het aquarium

 

Voordat je een aquarium wilt aanschaffen moet je eerst een keuze maken, hoe groot het aquarium moet zijn. Een klein aquarium is goedkoper dan een groot aquarium, ook het apparatuur is goed koper en het energie verbruik is ook een heel stuk minder.
De grootte van het aquarium is afhankelijk van de plaats waar het komt te staan. Niet iedereen vind het mooi dat er een groot aquarium in de woonkamer staat en niet iedereen heeft daar de ruimte voor. Als je een ouder huis met een houten vloer bewoont, zal je bovendien, met het oog op het gewicht van het aquarium dat op de balken zal berusten, concessies moeten doen.
Je moet niet vergeten dat het aquarium de behuizing voor de vissen is. Sommige vissen leven in de vrije natuur in meren of grote rivieren en houden ervan om grote stukken te zwemmen. Een aquarium dat door ons al als "groot" groot wordt gezien kan bij deze vis soorten claustrofobische reacties krijgen.
Er zijn ook soorten die in droogteseizoenen in kleine plasjes leven. Dit soort visjes voelt zich beter thuis als ze in een klein aquarium zitten, ongeveer 30 cm breedte. Dus stem de grootte van het aquarium af op de behoefte van de vissen, of andersom.

 


De dwergrasbora kan heel goed in een klein aquarium worden gehouden

Copyright © 2007 Tropische-Aquariumvissen

Advertentie

Aqua - Top

Ga naar De GaveSite Toplijst en stem voor deze site!!!