De inrichting

De noodzaak van filtering

Verwarming

Verlichting

Achterwand

Voedingsbodem

Grind en zand

Decoratiematerialen


 


De inrichting

 

Voor de inrichting geld hetzelfde als van de grootte en vorm van het aquarium, het is een kwestie van smaak. Maar de inrichting moet vooral geschikt zijn voor de vissoorten die in je aquarium hebt of wilt hebben.
In een aquarium met plantetende vissen of vissen die nogal eens de bodem omwoelen kunnen de wordtels van de planten beschadigen, kun je beter geen planten plaatsen. Wil je toch wat planten hebben in je aquarium, neem dan kunststof planten. Goede kwaliteit kunststof planten kunnen jarenlang meegaan. Er zijn ook schuwe vissoorten die van veel beplanting houden. Daartussen kunnen ze zich schuilen. Worden ze in een schaars of onbeplant aquarium gehouden, dan worden hun kleuren niet zo mooi. Ze worden dan steeds doffer van kleur. Weer andere vissen houden niet van fel licht, daarom is het dan noodzakelijk op planten te zetten met grote bladen of drijfgroen. Zo is er wat schaduw. Ten slotte zijn er ook vissoorten die van een donkere ondergrond en een zandbodem houden.
Niet alle vissen stellen dergelijke eisen. De zogenaamde "beginnersvisjes" staan bekend om hun grote aanpassingsvermogen. Ze voelen zich vrij wel in ieder aquarium thuis, het maakt niet veel uit of er wel of niet beplant is. fel of matig belicht is en of er veel stroming in het water is of helemaal geen. Deze vissen zijn dus ideaal voor mensen die net met deze hobby zijn begonnen of willen beginnen.

 

Copyright © 2007 Tropische-Aquariumvissen

 

Advertentie

Aqua - Top

Ga naar De GaveSite Toplijst en stem voor deze site!!!